”Kunsten at redde liv” startade i Danmark hösten 2012 och har sedan dess satt upp och gjort 794 hjärtstartare tillgängliga för allmänheten och utbildat 6948 personer i förstahjälpen i Danmark. Nu startar vi Konsten att rädda liv i Sverige som genom att samla in pengar från lokala företag. Vårt mål är att bidra till att hjärtsäkra Sverige genom tillgängliga hjärtstartare för allmänheten dygnet runt, året om! Föreningen Konsten att rädda liv samlar in pengar till hjärtstartare för att göra din ort hjärtsäker.

Föreningen stiftades med syftet att sätta upp fler hjärtstartare med särskilt fokus på mindre orter och idrottsföreningar. ”De mindre orterna blir ofta glömda. Samtidigt har invånarna ofta längst till sjukhus och läkare. Även utryckningstiden för ambulanser är lång. Därför har vi som nyinstiftad förening valt att fokusera på de mindre orterna.”

Målet för Konsten att rädda liv är att sätta upp fler än 500 hjärtstartare varje år.

 

I maj 2017 installerade vi hjärtstartare nr. 1000 på Bredstrupgadens Kindergarten i Randers och detta uppmärksammades med tal av borgmästare Claus Omann Jensen.

Vi ser fram emot att arbeta i Sverige och vi hoppas att andra också vill delta i att göra stor skillnad för många människor!